La Fille Coupée en Deux (2007)

Κομμένη στα Δύο / The Girl Cut in Two
The Girl Cut in Two, Poster

Σκηνοθεσία: Claude Chabrol
Σενάριο: Claude Chabrol, Cécile Maistre
Παίζουν: Ludivine Sagnier, Benoît Magimel, François Berléand


Δες/Κρύψε το trailer

Άστατη συναισθηματικά ομορφούλα Λυονέζα παρουσιάστρια, ερωτεύεται έναν διάσημο διανοούμενο, με τα υπέρδιπλα χρόνια της και παίζει με συνομήλικό της πλεϊμπόι, οσονούπω κληρονόμο μιας τεράστιας περιουσίας.The Girl Cut in Two, PhotographΣε φυσιολογικές συνθήκες, ένα κορίτσι κόβεται στα δυο για νταβραντισμένο μορφονιό που δεν έχει ούτε σεντ να αγοράσει δεύτερο ζευγάρι κάλτσες, έχοντας καβάτζα καπή λεφτών αισθημάτων, για να κάνει ταξιδάκια στας Ευρώπας. Όχι όμως και στον κόσμο του Chabrol, που από την στιγμή που κάθεται στην σκηνοθετική καρέκλα, βλέπει παντού γύρω του τεράστια κοντράστ και αντιθέσεις, αποτέλεσμα των μπερδεμένων χαρακτήρων που επεξεργάζεται. Το κορίτσι της ιστορίας, η Ludivine Sagnier, ζητά και σύντροφο και μπαμπά και ασφάλεια και επιβεβαίωση. Ο ηλικιωμένος συγγραφέας, ο François Berléand, ψάχνει την ανανέωση αλλά και τον δίχως αντιρρήσεις αποδέκτη των ανώμαλων βίτσιων του. Ο αλλοπρόσαλλος δανδής, ο Benoît Magimel που κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις, κάνει ότι του καπνίσει, με βασικό κίνητρο την ανεξαρτησία από τον οικογενειακό κλοιό. Τριολέ, ολέ! Στην πιο γλαφυρή ταινία του, ο σκηνοθέτης του Les Cousins (1959), αγκαλιάζει με θέρμη τον Woody Allen και ειδικότερα εκείνον στην πιο πρόσφατή του φόρμα. Και μέχρι ενός σημείου τα πηγαίνει καλά, στην ανάλυση των προσώπων και στην διαλεκτική. Το (αυτο)καταστροφικό φινάλε, σχεδόν σουρεαλισμός σε μαύρο φόντο, χαλάει όμως την συνταγή, αποδεικνύοντας πως δεν είναι κάθε μέρα του Αγίου Match Point (2005).


Απόψε στις 18:10 στο ΑΠΟΛΛΩΝ Cinemax Class

Το κείμενο επιμελήθηκε ο Γιώργος Ζερβόπουλος

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Η Κομμένη στα Δύο συμμετείχε στο διαγωνιστικό της Βενετίας, χωρίς ιδιαίτερες διακρίσεις, πέρα από το βραβείο του Filmcritica.

  2. Stylianee said

    Εγώ είδα το φινάλε ως το reclaiming της παραμυθένιας αβύσσου των συναισθημάτων. Ή του γκροτέσκου τσίρκου της ζωής. Ή της επιβεβαίωσης ότι ο πόνος δεν φεύγει, όσο κι αν αποτραβηχτείς απ' όλα. Είναι άλλωστε και η πιο εφυάνταστη οπτικοποίηση τίτλου που έχουμε δει τελευταία...

  3. Anonymous said

    Τελεία και παύλα,
    η Ludivine δεν είναι άσχημη.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.