Låt den Rätte Komma in (2008): Tribeca narrative trailer


Στη σκιά της ανακοίνωσης του διαγωνιστικού των Κανών ανοίγει σήμερα στη Νέα Υόρκη για όγδοη χρονιά το φεστιβάλ που ξεπήδησε από τις στάχτες των Δίδυμων Πύργων. Με ξεχασμένο πια σκοπό να "επανακαθορίσει τη φεστιβαλική εμπειρία", η διοργάνωση επανακαθορίζει κάθε Απρίλη.. τη ταυτότητά της, και φέτος φαίνεται να βρήκε το κουράγιο όχι μόνο να μειώσει κατάτι τις φουσκωμένες από πέρσι τιμές των εισιτηρίων, αλλά να κάνει το ίδιο και για το πρόγραμμα και για τους αστεράτους καλεσμένους της.

Το Tribeca ανοίγει με το.. Baby Mama (2008) και κλείνει με το Speed Racer (2008), συνεχίζοντας ελαφρά τη παράδοση της κατάληψης της συνοικίας και της πόλης από τις μπλοκμπαστεριές που μπαίνουν στη περίοδό τους και ξεκίνησε πρόπερσι με το Mission: Impossible III (2006). Αλλά ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φιλμ του (σχετικά πιο προσεγμένου φέτος) διαγωνιστικού του, έρχεται από τη Σουηδία, κάνει αμερικάνικη πρεμιέρα αύριο έχοντας ήδη περάσει από αρκετά ευρωπαϊκά φεστιβάλ (ξεκινώντας από το Rotterdam όπου ήταν από τα πιο αγαπημένα του κοινού), και φέρνει μαζί του φρέσκο παγωμένο αέρα στο χώρο του τρόμου. Το Let the Right One in (2008), παραγωγή της πρωτάρας EFTI, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του John Ajvide Lindqvist που κάνει το γύρο του πλανήτη από πέρσι, είναι μια θλιμμένη, ευαίσθητη, ρομαντική ιστορία αγοριού της Βόρειας suburbia που ζει μονάχο και καταξυλοκοπούμενο από τα υπόλοιπα της ηλικίας του, μέχρι που μετακομίζει στο διπλανό του σπίτι χλωμή, σοβαρή, δωδεκάχρονη. Στη διάρκεια του μεγάλου έρωτα που προκύπτει, ότι του καταβροχθίζει, ωμούς, τους γείτονες για πρωινό, είναι μόνο το πρώτο που θα του σκάσει στο κεφάλι.

Γυρισμένη από τον κατά τα φαινόμενα πολυτεχνίτη Tomas Alfredson με κατά τα φαινόμενα αδέξιους νεαρούς πρωταγωνιστές και φανερά επιδέξιο φωτογράφο, η ταινία φαίνεται να μένει πιστή στο πρωτότυπο υλικό, έστω και με αδυνατούλη κεντρικό ήρωα (γεγονός που κάνει το "γουρουνάκι" των κοροϊδεμάτων ελαφρά άστοχο αλλά ίσως και περισσότερο βασανιστικό). Η υποδοχή της από τους φίλους μας (που κάπου εμπιστευόμαστε κιόλας όπως καταλαβαίνεις) σε european-films.net και Twitch ήταν τουλάχιστο ζεστή. Η πρώτη της εμφάνιση στις αίθουσες ήταν να γίνει κάπου τώρα, αλλά μετατέθηκε για πιο ταιριαστές φθινοπωροχειμωνιάτικες νύχτες, πιθανά για να μαζέψει και περισσότερη φόρα. Τα διεθνή δικαιώματα έχει η Bavaria Film, τα αμερικάνικα η Magnet Releasing (της Magnolia), ενώ το remake ετοιμάζει, ανεπίσημα προς το παρόν, ο JJ Abrams.


Previously on Movies for the Masses: The Spirit (2009): Noir teaser

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Οι βαμπιρικές παιδικές αγάπες δάγκωσαν και τη κριτική επιτροπή του φετινού Tribeca, αποσπώντας το μεγαλύτερο βραβείο της, αυτό της καλύτερης ταινίας του διαγωνιστικού, "για τη καταμαγευτική εξερεύνηση της μοναξιάς και της αποξένωσης μέσα από μαεστρική επανεξέταση του μύθου των βαμπίρ". Το Let the Right One in (2008) φαίνεται να αγόρασε τελικά για remake η πρόσφατα αναστημένη Hammer, ενώ οι τιμές ίσως να αλλάξουν και τις προθέσεις της Magnolia να το βγάλει κατευθείαν σε DVD stateμεριά.

    Καλύτερο ντοκιμαντέρ του φεστιβάλ, τιμή εφαλτήρια πέρσι για το Taxi to the Dark Side (2007) στο δρόμο για το Όσκαρ, ήταν το Pray the Devil Back to Hell (2008). Γυρισμένο από την Gini Reticker, που είχε τσιμπήσει οσκαρική υποψηφιότητα το 2004 για τη μικρού μήκους παρακολούθηση μιας Γκανέζας η οποία προσπαθεί να αποφύγει την παραδοσιακή.. αφαίρεση μήτρας, το φιλμ εξερευνά "το ρόλο που παίξαν οι γυναίκες για να τελειώσει ο", δεύτερος υποθέτω, "εμφύλιος πόλεμος στη Λιβερία".

    Επειδή μπορεί να τυχαίνει τόσο συχνά που δεν τυχαίνει να μυρίζομαι τα πιασάρικα, αλλά δε το κάνω και δουλειά, αν βρεθείς στην Tribeca απόψε κι αύριο, βγάλε βιντεάκι στα "My Mini Movie Star" stands της Verizon, στείλε MFTM στο 80800, και θα το βάλω πάνω από το σχόλιο, σε θέση video report (η Verizon Wireless σπονσονάρει τη διοργάνωση, και τη σχετική καμπάνια τη τρέχω εγώ 8-)

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.