Όλα θα Πάνε Καλά (2009): Αποκλειστική πρεμιέρα trailer


Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις για το υλικό του making of της νέας ταινίας του Γιάννη Ξανθόπουλου, που είχε αναλάβει φράξια των Μαζών με απώτερο στόχο να το απαγάγει, έφτασαν σήμερα στο mail μας τα λύτρα, τουτέστιν το trailer του Όλα θα Πάνε Καλά (2009), που βλέπεις αποκλειστικά και σε πρωτιά εδώ σήμερα, πριν καν κάνει την πρεμιέρα του στις σκοτεινές αίθουσες (μπροστά απ’ το Αυστηρώς Κατάλληλο (2008) αύριο και το Quantum of Solace (2008) την άλλη παράλλη βδομάδα, τις δυο φθινοπωρινές ναυαρχίδες της Audiovisual δηλαδή, που κυνήγαγε τους παραγωγούς Αργοναύτες να της τελειώσουν το υλικό να το ρίξει στα μέγιστα πλήθη που μπορεί να μαζέψει).

Η τραγικωμωδία με τα στοιχεία περιπέτειας (και τα «χοντρά... (μ)πλεξίματα») του σκηνοθέτη και σεναριογράφου του προπερσινού υπερσουξέ 5 Λεπτά Ακόμη (2006), δεν έχει τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο για πρωταγωνιστή (προς μεγάλη σου ανακούφιση, αν είχες ψηλιαστεί μαζί μας ότι δεν υπάρχει άλλος Έλληνας ηθοποιός αυτή τη στιγμή στον κινηματογράφο), αλλά αντιθέτως φέρνει στο προσκήνιο τον Άκη Σακελλαρίου, που δεν είχε βρει τίποτα αξιόλογο ν’ ασχοληθεί απ’ την εποχή του (οριακά έξω απ’ την ξαφνική άνθιση του ελληνικού εμπορικού χρονικά) Ιλουστρασιόν (2006) κι επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για να παίξει μοβόρο μικροαπατεώνα, που βγαίνει απ’ τη φυλακή πεινασμένος για τη μεγάλη μπάζα. Την οποία οραματίζεται σε απαγωγή μεγαλοδικηγόρου του υπόκοσμου (Δημήτρης Πιατάς), σχέδιο όμως που αφ’ ενός ποντάρει υπερβολικά στη μικρότερων φιλοδοξιών άπιστη γκόμενά του (Φαίη Ξυλά) και τον μικρότερων ικανοτήτων άπιστο κολλητό του (Ορφέας Αυγουστίδης), και αφ’ εταίρου δεν υπολογίζει την θεία Ελενίτσα του μεγαλοδικηγόρου (Έφη Παπαθεοδώρου), η οποία, παραφράζοντας τα λόγια του σκηνοθέτη, αντιπροσωπεύει μια μεταφυσική αχτίδα καλού, σ’ έναν κόσμο που προσπαθεί να πνίξει το σκοτάδι.

Αλλά επειδή το trailer είναι αρκούντως κρυπτικό, τουλάχιστον για τον χαρακτήρα έκπληξη και στοίχημα της ταινίας μαζί, τις αποκαλύψεις θα σ’ αφήσω να τις περιμένεις σ’ ένα ξεγυρισμένο set visit προσεχώς (ελπίζω αρκετά πριν το Γενάρη που βγαίνει η ταινία στις αίθουσες), και μέχρι τότε μπορείς να γράφεις από κάτω, πόσα θα πόνταρες στις ικανότητες της Θεοπούλας του Παρά 5, που θα δοκιμαστεί τώρα και ως μαζομαζώχτρα κινηματογραφική. Για τη rap προς reggae στροφή του Χατζηγιάννη στο τραγούδι τίτλων, κρατάω κι εγώ τις επιφυλάξεις μου μαζί σου.


5 Responses so far.

  1. Εvgenia Tr said

    από ότι φαίνεται έχει προοπτικές :)
    αναμένουμε......

  2. cheaptalk said

    Ο Ξανθόπουλος πρόπερσι στη Θεσσαλονίκη "κατηγορούσε" τον καλό καιρό για την επιτυχία των 5' Ακόμη, αλλά και αυτή τη φορά φαίνεται ένα βήμα μπροστά στην.. κινηματογραφικότητα από τους υπόλοιπους (που περπάτησαν κι αυτοί από τότε, όπως ξαναματάπαμε). Υποθέτω θα ακολουθήσει και πιο επεξηγηματικό trailer τα Χριστούγεννα, μιας και, στο μεγάλο κοινό τουλάχιστο, μόνο ο Spielberg έχει πλέον τη πολυτέλεια να μην αποκαλύπτει τη μισή πλοκή, και μόνο αν προωθεί τον Indiana Jones τον 4ο. Από την άλλη θα 'χε ενδιαφέρον να δούμε και καμιά πιο διαφορετική προώθηση.

    BTW, αναβαθμίστηκε το site της Audio Visual ή εγώ είχα χάσει το μπούσουλα με τόσα που είχε ανεβάσει και παρατήσει κι έμπαινα αλλού τόσο καιρό? :p

  3. Anonymous said

    Το QoS βγαίνει σε 2 εβδομάδες (6/11) κι όχι την άλλη εβδομάδα... ή κάνω λάθος? Παίζει καμιά αβάν πρεμιέρ?

  4. verbal said

    ναι, δίκιο έχεις, όντως στις 6/11 βγαίνει ο James, αλλά νόμιζα ότι αυτό είναι την άλλη βδομάδα.

  5. verbal said

    Την τελευταία theatrical αφίσα της νέας κωμωδίας του Γιάννη Ξανθόπουλου, Όλα θα Πάνε Καλά (2009), μάς έστειλαν σήμερα τα παιδιά της Argonauts Productions, να την ξεπροβοδίσουμε στο διαδίκτυο, 10 μέρες πριν αρχίσουν να την κρεμάνε στα φουαγιέ. Την κρέμασα στο θέμα του trailer.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.