Låt den Rätte Komma In (2008): Ματωμένο trailer

Δες/Κρύψε το redband clip

Αναμφισβήτητα πια το φανταστικό φιλμ της χρονιάς, πριν καν αρχίσει να προβάλλεται στις σουηδικές, νορβηγικές και (κάποιες) αμερικάνικες αίθουσες αυτή τη βδομάδα, το βαμπιρικό ρομάντζο του Tomas Alfredson απέκτησε στα τέλη της προηγούμενης και κόκκινο trailer, με ολοκληρωμένες τις μοβόρες σκηνές του προ δεκαπενθημέρου πράσινου, που πρόσφεραν βορά στο κοινό των διαδιχτύων οι φίλοι του verbal με τις σάπιες ντομάτες.

Το Let the Right One In (2008), που οι Αμερικάνοι θεωρούν δεδομένο τουλάχιστο από το Lost Boys (1987) και μετά ότι καταλαβαίνεις τι σημαίνει ο τίτλος του (και αν όχι, υπαινιγμούς θα βρεις μόνο στο διεθνές trailer), ξεκίνησε φυσιολογικά από το Göteborg και έδειξε πρώτη φορά τα δόντια του με το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ του Rotterdam στις αρχές της χρονιάς. Αλλά ήταν στην αγορά του Βερολίνου κάτι μέρες αργότερα που άφησε ξερούς όσους το πέτυχαν, με αποτέλεσμα να ψιθυρίζεται ταινία του φεστιβάλ με σήμα την αρκούδα στους υποψιασμένους κύκλους, η (σουηδική) EFTI να του αφήνει μήνες και εποχές (από τη σχεδιασμένη αρχικά ανοιξιάτικη έξοδό του) για να πάρει φωτιά, κι εγώ να πικάρω τον cinemad που μου έλεγε ότι δε το πήρε χαμπάρι. Με σημαντικότερους σταθμούς ενδιάμεσα, το Tribeca όπου ο Alfredson παρέλαβε τα $25 χιλιάρικα του μεγάλου βραβείου από τα χέρια του Robert De Niro σα να του το έδινε στις Κάνες, και το Fantasia του Montreal όπου πήρε ότι υπήρχε, το φιλμ έκανε το γύρο του πλανήτη πριν καταλήξει να κάνει τους geeks να παραληρούν σαν καλύτερη τρομοταινία του Fantastic Fest του AICN και να τιμηθεί με το Méliès d'Or των ευρωπαϊκών διοργανώσεων του χώρου στο Sitges.

Η παραγωγή έχει πια διανομή "σχεδόν σε όλες τις ηπείρους" (στην Ανταρκτική ακόμα το σκέφτονται προφανώς) και η εμπλοκή του J.J. Abrams από νωρίς κατέληξε στο να σκηνοθετεί το (αμερικάνικο) remake ο Matt Reeves του Cloverfield (2008), παρόλο που η (βρετανική) Hammer είχε τσιμπήσει τα σχετικά δικαιώματα, και παρά τις αντιρρήσεις του πρώτου σκηνοθέτη. Η Σουηδία έχασε την ευκαιρία να έχει φιλμ που να ξεχωρίζει στον φετινό πανικό από ξενόγλωσσες συμμετοχές στα Oscar®, επιλέγοντας το δεινοσαυρικό (που θα 'λεγε κι ο Bergman) Maria Larssons Eviga Ögonblick (2008) του Jan Troell, όμως ο Guillermo del Toro δεν έχασε αυτή να σπονσονάρει ακόμα ένα αξιόλογο του χώρου σαν "τόσο εκλεπτυσμένο, στοιχειωτικό και ποιητικό όσο πρόκειται ποτέ να δεις".


Previously on Movies for the Masses: The Unborn (2009): Trailer εξορκισμού

13 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Στην Ελλάδα τα Δρακουλίνια, όπως είναι ο προσωρινός τους τίτλος, η Seven θα τα βγάλει κατά τον Γενάρη λέει, για να το 'χει στρώσει. Όπως και να 'χει, το ματωμένο χαλί για να μπουν οι Μάζες στη σχετική πρεμιέρα, έχει στρωθεί εδώ και πολύ καιρό :p

  2. Anonymous said

    φήμες θέλουν τη Seven να έχει βαπτίσει την ταινία ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΠΕΙ γιατί το Δρακουλίνια ήταν πιασμένο :P

  3. cheaptalk said

    Πάντως, μια διπλή αντιστροφή, στιλ ΔΙΩΞΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ, ΣΦΑΞΕ ΤΟ ΒΑΜΠΙΡ ΜΗ ΜΠΕΙ, ΚΟΨΤΟΥ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΕ ΜΠΙΚ, θα λειτουργούσε σχεδόν το ίδιο πιασάρικα, και θα σέβονταν σχετικά και το πνεύμα του πρωτότυπου τίτλου :p

  4. Anonymous said

    kala afiste tis premieres kai tous titlous - kana mplouzaki tha moirasete?

  5. cinemad said

    Ε, όχι και δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Δε μου επέτρεπαν να μιλήσω γι’ αυτό... :-Ρ

    Το έχω δει ήδη πέντε φορές και είναι μια από τις δύο ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ταινίες αυτής της σεζόν. Πρεμιέρα για την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον άλλο μήνα. Στα τέσσερα, προσκυνώντας και, αν είναι παρών κι ο σκηνοθέτης, φιλώντας του τα πόδια!

    Χμμμμμμμμμ... ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΠΕΙ; Μ’ αρέσει. (Να σταματήσει να γελάει κάποιος στο βάθος!)

    Υ.Γ. Εγώ θέλω μπλουζάκι με τον τίτλο στα σουηδικά. Ακούνε μερικοί... ανώνυμοι;

  6. Anonymous said

    message received - ή αλλιώς
    meddelande mottagen

  7. cheaptalk said

    Αν δεν εντρυφείς στη βαμπιρολογία και δεν έχεις καταλάβει ακόμη το παιχνίδι με τις λέξεις και τη σημασία τους στον τίτλο μιας "από τις δύο ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ταινίες αυτής της σεζόν" σύμφωνα με τον cinemad, επιπλέον υπαινιγμούς, σε βαθμό.. αναπαράστασης, δίνει το αιματηρό κλιπ του Låt den Rätte Komma In / Let the Right One In (2008) που εξασφάλισε το ShockTillYouDrop.com.

  8. cheaptalk said

    Και για να βάλουμε τα πράγματα σε μια χρονολογική σειρά, αρχές με μέσα Φλεβάρη ήταν το φεστιβάλ του Βερολίνου, όταν γύρισε από κει ο cinemad τον ρώταγα αν πέτυχε το φιλμ και αν άκουσε τίποτα και με κοίταγε όπως όταν έχω κατεβάσει κάνα μπουκάλι βότκα, τέλη Απρίλη έγραψα ότι φαίνεται το αξιολογότερο του Tribeca, αρχές Μάη το χρύσωσε ο Robert De Niro, και στα μέσα του ίδιου μήνα ανέφερε κάτι αόριστα για τρελά σουηδικά τριπάκια o vague tourist :p

  9. cinemad said

    «Δε μου επέτρεπαν να μιλήσω γι’ αυτό...», είπαμε! Ελληνικά το έγραψα.

    Το post με το τραγούδι το είχα ανεβάσει γιατί δεν κρατιόμουνα από καιρό!!! Αλλά, χάρη στην... ασάφεια, τήρησα και την υπόσχεσή μου μαζί. You know discretion?

  10. verbal said

    Σου'χε βάλει τσιρότο ο Αδαμίδης? :P

    (Σημείωση του Υποτιτλιστή: Λευτέρης Αδαμίδης ο επικεφαλής των Ημερών Ανεξαρτησίας του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου και θα κάνει ελληνική πρεμιέρα η ταινία, όπως προείπαμαν)

  11. cheaptalk said

    (Σημείωση του Μεταφραστή: πρόσθεσα στο κείμενο ένα "μου έλεγε" εκεί που δε το είχε πάρει χαμπάρι ο cinemad. Που και δε λέει και θέλει μετά να λέει ότι έλεγε.)

  12. cinemad said

    Λυσσάξατε!!! Μη δει άνθρωπος μια ταινία λίγους μήνες πριν...

    Υ.Γ. Δεν ξέρω τι είναι αυτά που λέτε, εγώ είμαι τάφος. Ακεραιότητας. :-Ρ

  13. cheaptalk said

    Τώρα που το λες, εδώ και κάτι χρόνια όλο τα ίδια κεράκια σβήνεις :p

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.