A Serious Man (2009): Toronto SP trailer


Στη βραδιά των Oscar® του 2008, έπαιζε το κλασικό κλιπάκι με τους υποψήφιους στη κατηγορία του διασκευασμένου σεναρίου. Και ανάμεσα σε τέσσερις πολύ σοβαρούς ανθρώπους, εμφανίστηκαν και δυο τύποι.. να ρίχνουν έναν υπνάκο. Και μιας και δε το χρεώνουν κι αυτό (το σενάριο) σε κάνα τύπο των αρχών του προηγούμενου αιώνα, όπως το μοντάζ στον "Roderick Jaynes", είναι πολύ πιθανό κάποια παρόμοια φάση να επαναληφτεί και στην απονομή του 2010, με τους Coen να παίζουν αυτή τη φορά με τα κουβαδάκια τους σε καμιά παραλία. Αφού η καινούρια ταινία των αδερφών, A Serious Man (2009), που κάνει απόψε πρεμιέρα σε ειδική προβολή στο Τορόντο, βασίζεται σε εμπειρίες από τη ζωή τους, και κάποιοι κριτικοί που την είδαν στη χτεσινή δημοσιογραφική προβολή απειλούν ήδη με δάδες και τζουγκράνες τα γερόντια της Ακαδημίας σε περίπτωση που δε τη ψηφίσουν.

Εκτός από το να γυρνάνε στο St. Louis Park της Minnesota και του 1967 πιάνοντας για πρώτη ουσιαστικά φορά και τις εβραϊκές καταβολές τους, οι σημαντικότεροι σύγχρονοι δημιουργοί γυρνάνε και σελίδα, προτιμώντας ντόπιους ηθοποιούς και αφήνοντας τη συνήθειά τους να επαναχρησιμοποιούν τους πρωταγωνιστές τους, κατά μέρος (έστω και προσωρινά, αφού χτες ανακοινώθηκε και η επιστροφή του Dude σε μελλοντικό remake του True Grit (1969)). Και όπως καταλαβαίνεις, αφού κάναν μια από τις πιο βραβευμένες της δεκαετίας πρόπερσι, και τη μπραντπιτιά τους χωρίς να φτάσουν μέχρι Fincher πέρσι, οι Coen κάνουν και τη πιο προσωπική τους ταινία, "μια ταινία που φτάνεις να κάνεις αφότου κερδίσεις Όσκαρ" όπως λέει ο Todd McCarthy στο Variety, μια ταινία μαγική σύμφωνα με τις περισσότερες αναφορές. Και μια ταινία που έχει για υπόκρουση στο τρέιλερ τον ήχο που κάνει ένα κεφάλι που το κοπανάνε στον τοίχο, μάλλον soundtrack ζωής για ιδιοφυείς ανθρώπους καταδικασμένους να γεννηθούν στον πλανήτη Γη.


One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Τη.. διαστημική διαφορά του A Serious Man από τις υπόλοιπες που προβλήθηκαν στο Τορόντο, επιβεβαίωσε και το ανεπίσημο poll του indieWIRE.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.