My Blueberry Nights (2007): Cannes opening teaser


Μέρα πρεμιέρας σήμερα για το εξηκοστό, και σχετικά επετειακό κατά συνέπεια, φεστιβάλ των Κανών. Με το πρώτο αγγλόφωνο φιλμ του Wong Kar-Wai να σηματοδοτεί την διαβόητη πια τάση της φετινής διοργάνωσης να σνομπάρει τις γηραιές χώρες της γηραιάς ηπείρου, αλληθωρίζοντας δυτικά και ανατολικά.

Ο δημιουργός επιστρέφει στην Croisette μετά την περσινή προεδρία της επιτροπής που έδωσε τον Χρυσό Φοίνικα στον Ken Loach, βρίσκοντας εκεί που ήταν τον Stephen Frears να ηγείται μελών σα τον Orhan Pamuk και τη Sarah Polley, και όλους τους απέξω να περιμένουν ακόμα πιο πολιτικά φορτισμένες βραβεύσεις αφού το κλίμα τις ευνοεί. Έτσι η ασυνήθιστη για οποιοδήποτε φεστιβάλ τιμή, να κάνει πρεμιέρα με συμμετοχή του διαγωνιστικού του, πολύ πιθανά να είναι και η μεγαλύτερη που θα γίνει στο καλύτερο σκηνοθέτη της πεντηκοστής (i.e. προ δεκαετίας) διοργάνωσης. Για τα μεγάλα ονόματα που χρησιμοποίησε όπως συνηθίζει σα πρωταγωνιστές, τα πράγματα είναι ακόμα πιο θολά. Ο Tony Leung, που χρυσώθηκε για το In the Mood for Love (2000) δεν είναι, για πρώτη φορά, ούτε σε ένα καρέ του φιλμ. Και από τους φρέσκους η Natalie Portman δεν εμφανίζεται στο βίντεο, ούτε η Rachel Weisz που ένα φεγγάρι έγινε και ψευτο-αφίσα, ούτε και κανένας άλλος που συναντά, σύμφωνα με το σενάριο, η (και ηθοποιός πια) Norah Jones στο ταξίδι ψυχο-εσωτερικής ψυχο-αναζήτησης της στην Αμερική. Κανένας άλλος εκτός από τον Jude Law που κατασυνάντησαν και οι θαυμάστριές του από το αεροδρόμιο ακόμα χτες, αλλά θα είναι απίθανο να του ζητήσει αυτόγραφο και ο Frears.

Το τίζερ για τις Blueberry Nights απλώθηκε, ανήμερα του ξεδιπλώματος του κόκκινου χαλιού, σε όλες τις γαλλόφωνες σελίδες, και αν θες γαλλικούς υπότιτλους δες στο AlloCiné. Και αφού το μιλάς, δες και τη σχετική φεστιβαλική μπροσούρα του φιλμ.


Previously on Movies for the Masses: Fido (2006): Εργατικό trailer

5 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Πέρασα μια καλύτερης ποιότητας εκδοχή του βίντεο. Και σημειώνω με την ευκαιρία ότι οι πρώτες εντυπώσεις από τη χτεσινή δημοσιογραφική του φιλμ μιλάνε κυρίως για φωτογραφία και μουσική. Μουσική με την οποία δεν έχει φυσικά καμία σχέση η Jones, αφού ο σκηνοθέτης την ήθελε.. ηθοποιό, όπως έχει χιλιοπεί. Το τραγούδι του βίντεο λέει η Chan Marshall (aka Cat Power) που παίζει και στη ταινία, σύμφωνα με τη μπροσούρα. Ως.. τραγουδίστρια υποθέτω.

  2. verbal said

    Για ταπετσαρίες τίποτα;

  3. N.Y.X.T.A. said

    Καμία πρόβλεψη για το φετινό μεγάλο βραβείο, έστω και αβάσιμη;
    Να υποψιάζομαι θριαμβευτική επιστροφή των αφων Coen???

  4. cheaptalk said

    Θα σου 'λεγα να ρωτήσεις ένα καλό μας φίλο που είχε κάνει προβλέψεις για τη Βενετία βάζοντας τελευταίο το κινέζικο που κέρδισε το Λιοντάρι. Αλλά η αλήθεια είναι πως κανένας δε ξέρει, και ειδικά για τις Κάνες ότι ξέρεις ξέρουμε, απλά έχουμε διαβάσει καναδυο χιλιάδες ειδήσεις παραπάνω :p

    Η γενική αίσθηση μέχρι τη Κυριακή ήταν για Coen και το είχα γράψει σχόλιο στο κάπως πιο σχετικό θέμα. Τώρα πολλοί λένε και για το Le Scaphandre et le Papillon.

  5. verbal said

    Επιβεβαιώνοντας την λίστα με τα επιλεγμένα Προσεχώς που βλέπεις καμιά φορά στην πλαϊνή μας μπάρα, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα το ανοίξει το My Blueberry Nights (2007) (στις 16 του τρέχοντος), και θα το κλείσει το The Darjeeling Limited (2007) (στις 25). Από βδομάδα, θα μας ανακοινώσει και το πρόγραμμα προβολών, υποθέτω.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.