Control (2007): Trailer Πρεμιέρας

Δες/Κρύψε το UK trailer

Από τον Μάη που το αφήσαμε να απολαμβάνει τις δάφνες των βραβείων του Δεκαπενθημέρου Σκηνοθετών των Κανών, το Control (2007) του Anton Corbijn δε σταμάτησε να αποτελεί μελωδική υπόκρουση σχεδόν σε κάθε σινεφίλ σύναξη του πλανήτη. Έπαιξε σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Φιλιππίνες, Βοσνία, Βραζιλία, πήγε στο Τορόντο απ' όπου έφυγε με ακόμα μεγαλύτερο buzz, σκούπισε τα βραβεία και στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου, και σειρά έχουν πάρει, να τα ανοίξει και να τα κλείσει, διάφορα άλλα. Στο εντωμεταξύ όχι μόνο αγοράστηκε από τους Weinsteins για βορειοαμερικάνικη διανομή που ξεκινάει τελικά και νωρίς, από τις 10 Οκτωβρίου, αλλά τους άνοιξε την όρεξη να αγοράσουν και ένα (ακόμα) ντοκιμαντέρ που ξεφύτρωσε παράλληλα με θέμα τους Joy Division.

Στην Αγγλία κάνει πρεμιέρα πέντε μέρες νωρίτερα (5 Οκτωβρίου) και εδώ και καναδυό βδομάδες μπορείς να ακούσεις και όλο το soundtrack στην εθνική σχετική σελίδα. Ενώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει καταλάβει τη σελίδα του διανομέα (ναι αυτού) και απέκτησε προχτές και ντόπια εκδοχή του τρέιλερ, με αναλύσεις περί ναρκωτικών και μεγέθους επιτυχίας του συγκροτήματος. Που θα κάνουν τα κόκαλα του Tony Wilson να τρίζουν, εκεί στο μεγάλο πάρτι στον ουρανό που τα κουνάει από τον Αύγουστο. Και τα γράφω όλα αυτά, όχι γιατί το φιλμ το σπονσονάρουμε άτυπα με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και από τη Seven Films που το διανέμει στα μέρη μας, αλλά γιατί κάνει Πρεμιέρα απόψε στις 20:00 στο Αττικόν και σου 'χουμε και κάτι μπλουζάκια για να ντύνεσαι σαν εμάς.
Οι Μάσες βούτηξαν με τρόπο είκοσι (20) μπλουζάκια Control από την παρουσίαση της Seven Films. Αποκάλυψε πως θα τα πάρεις, προτού μας πάρουν τον έλεγχο.
Control Ts


Previously on Movies for the Masses: Southland Tales (2006): High trailer

4 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Αν έχεις χάσει εντελώς τον έλεγχο του ποντικιού, μαστίγωσε το πληκτρολόγιο και στείλε mail στο moviesforthemasses@gmail.com, περιγράφοντας το μπλουζάκι (i.e. δες το πρώτα τουλάχιστο) και βάζοντας θέμα "Symmetoxh sto diagwnismo Control Ts".

  2. cheaptalk said

    Παρόλο που τα έκρυψα επιμελώς, σε βαθμό να ανησυχεί ο verbal αν θα τα δει κανένας ή όντως σκόπευα να τα κρατήσω όλα για μένα, τα μπλουζάκια ξεπούλησαν καταεντελώς και συγγνώμη που δε μπόρεσα να τα σφραγίσω SOLD OUT νωρίτερα. Ίσως να δώσουμε δεκαεικοσισαρανταπενηντα παραπάνω τώρα ή όταν βγαίνει η ταινία.

  3. cheaptalk said

    Με τις κατηγορίες ότι η Weinstein Co. θάβει το φιλμ (παρόλο που φαίνεται από τα 3-4 οσκαρικά της) να συνεχίζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, λίγες μέρες πριν ανοίξει εκεί σε περιορισμένη διανομή, κυκλοφόρησε μάλλον από κάποιον υπάλληλό της στο YouTube ένα mashup με πραγματικό footage και σκηνές από τη ταινία, για να μάθουν και όσοι δε βλέπαν το Granada Reports του Tony Wilson ή έστω Μουσικόραμα, πόσο πιστή στη πραγματικότητα είναι η αναπαράσταση και γιατί ήδη έχει ξεκινήσει υπόγεια κίνηση για οσκαρική υποψηφιότητα για τον Sam Riley. Βέβαια το τραγούδι που παίξαν οι Joy Division τον Σεπτέμβρη του 1978, στην πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση που αποθανατίζεται σε άπειρα κλιπάκια στα γιουτιούμπια, ήταν το Shadowplay (και όχι το Transmission).

    Στο εντωμεταξύ το Control (2007) άνοιξε τη Παρασκευή στη Βρετανία σε καμιά 70αριά αίθουσες μέσα σε καραδιθυραμβικές κριτικές και δημοσιότητα που περιλαμβάνει τον Matt Greenbalgh να γράφει για το πως έγραψε το σενάριο στον Guardian (που έχει ξεσκιστεί κι αυτός στα σχετικά δημοσιεύματα και το έβγαλε φιλμ της χρονιάς), τον Anton Corbijn να εξηγεί πως γύρισε το φιλμ στο Associated Press, και τους NY Times και LA Times να αφιερώνουν κυριακάτικες σελίδες. Στην Ελλάδα, ένας περίεργος τύπος κυκλοφόραγε σε όλες τις Νύχτες με το μπλουζάκι που έχει γίνει πια μόδα, σήμερα γίνεται η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα υπό σχετική μυστικότητα (μάλλον για να μη πλακώσουν εκατοντάδες τύποι με το ίδιο μπλουζάκι), στις 15 του μήνα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις αίθουσες θα βγει από τις 18 αν δε κάνω λάθος.

  4. cheaptalk said

    Αν δε πρόλαβες μπλουζάκι και δεν έχεις βρει ακόμα για να κυκλοφορείς στις εκπομπές στην τιβί, κάνει διαγωνισμό και το cinemag με παραλαβή μετά τις 28(!) Οκτωβρίου.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.