Κάνες 2008: Το επίσημο πρόγραμμα

Με τον Todd McCarthy να έχει κλέψει τα ξημερώματα τον κεραυνό της ανακοίνωσης του Changeling, της καινούριας ταινίας του Clint Eastwood όπου η Angelina Jolie υποψιάζεται ότι ο γιος που επέστρεψε από απαγωγή.. δεν είναι ο δικός της, το υπόλοιπο πρόγραμμα των φετινών Κανών που αποκαλύφτηκε το πρωί, δεν έκρυβε εκπλήξεις (αν ασχολείσαι, και ειδικά αν όχι). Παλιοί καλοί γνώριμοι σα τους αδερφούς Dardenne και τον Wim Wenders, μαζί με νέους επίσημους καλεσμένους σα τον Ισραηλινό Ari Folman (το κινούμενο ντοκιμαντέρ του οποίου πάει πιθανά στο φεστιβάλ με το μεγαλύτερο υπαρκτό buzz) και τον Αργεντίνο Pablo Trapero, θα κάνουν παρέα στη μοναδική γυναίκα (και δεύτερη επιβεβαίωση ότι το "Νέο Αργεντίνικο Σινεμά" είναι πια ιδιαίτερα.. παραγωγικό, αν όχι τιποτάλλο, όπως φάνηκε και στο Βερολίνο), Lucrecia Martel.

Μόνο το 24 City από τη Κίνα (λόγω του μπουκώματος στην ουρά για λογοκρισία που έχει ήδη ακυρώσει συμμετοχές σε αρκετές διοργανώσεις φέτος), οχτώ (8) πρωτάρηδες, είκοσι (20) συνολικά ταινίες (με μία, Γαλλική, να απομένει προς ανακοίνωση, και παρά τις υποσχέσεις για.. ακόμα λιγότερες), τέσσερις (4) προβολές εκτός συναγωνισμού (ανάμεσά τους και η πρεμιέρα του νέου Indiana Jones), 61η διοργάνωση για το πιο αναγνωρισμένο πανηγύρι του κινηματογραφικού πλανήτη που θα διεξαχθεί από 14 ως 25 του Μάη, με τον Sean Penn στη καρέκλα του προέδρου της σημαντικότερης επιτροπής.

Το διαγωνιστικό:

Nuri Bilge CEYLANÜÇ MAYMUN (THREE MONKEYS)1h49
Jean-Pierre et Luc
DARDENNE
LE SILENCE DE LORNA1h45
Arnaud DESPLECHINUN CONTE DE NOËL2h30
Clint EASTWOODCHANGELING
2h20
Atom EGOYANADORATION1h40
Ari FOLMANWALTZ WITH BASHIR1h27
Philippe GARRELLA FRONTIÈRE DE L'AUBE1h40
Matteo GARRONEGOMORRA (Gomorrah)2h15
JIA Zhangke24 CITY1h47
Charlie KAUFMANSYNECDOCHE, NEW YORK2h04
Eric KHOOMY MAGIC
1h15
Lucrecia MARTELLA MUJER SIN CABEZA1h27
Brillante MENDOZASERBIS1h30
Kornel MUNDRUCZO
DELTA1h32
Daniela THOMAS,
Walter SALLES
LINHA DE PASSE1h48
Steven SODERBERGHCHE4h00
Paolo SORRENTINOIL DIVO1h50
Pablo TRAPEROLEONERA
1h50
Wim WENDERSTHE PALERMO SHOOTING2h04


Περισσότερα στο δελτίο τύπου.



4 Responses so far.

  1. neutrino said

    καλησπερα, αν δεν κανω λαθος ο δελτιος εχει ξεμεινει απο περσι.

  2. Anonymous said

    Λείπει ο Αγγελόπουλος. Κρίμα

  3. cheaptalk said

    Ερμμμ, τον διόρθωσα τον δελτίο, είχα περάσει τον καινούριο στο περσινό θέμα, αλλά μπροστά στον verbal που περνάει ολόκληρες κριτικές (δικές του) πάνω σε προηγούμενες (και δικές μου) είμαι δικαιολογημένος υποθέτω :p

    Όσο για τον Αγγελόπουλο, είχα την εντύπωση ότι πρόλαβε την ουρά της τελευταίας στιγμής, αλλά τώρα ακούω ότι δεν κατάφερε να τελειώσει το μοντάζ έγκαιρα. Και στις δυο περιπτώσεις το σίγουρο είναι ότι είχε μεγάλη παρέα (i.e. πάρα πολλές συμμετοχές, όπως κάθε χρόνο, συζητήθηκαν ως πιθανές, και δεν ήταν έτοιμες τελικά).

  4. cheaptalk said

    Με τυφλές προοπτικές, σα της αμερικάνικης εξαρτημενοανεξάρτητης αγοράς και της παγκόσμιας κριτικής (όπως επισημαίνουν οι NY Times), σα την αφίσα του, και σα το κόσμο του Blindness (2008), τη ταινία της πρεμιέρας του, ανοίγει απόψε το 61ο φεστιβάλ των Κανών. Το φιλμ του Fernando Meirelles, αν και κατά τα φαινόμενα καλύτερο του περσινού My Blueberry Nights (2007), ψύχρανε χτες όλους τους κριτικούς ακόμα και αυτούς που βρέθηκαν σε προβολές θερμαινόμενες λόγω υπερβολικού πλήθους. Η ανακοίνωσή του είχε γίνει μια βδομάδα μετά από αυτή των υπόλοιπων συμμετοχών στο διαγωνιστικό, στο οποίο προστέθηκαν και Two Lovers του James Gray και Entre les Murs του Laurent Cantet.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.