Scott Pilgrim vs. the World (2010): Φορτωμένο trailer

Scott Pilgrim vs. the World - Trailer
Δες/Κρύψε το teaser

Η σειρά από ταινίες όπου ο Michael Cera παίζει ρόλο Michael Cera φαίνεται πια τόσο ατελείωτη όσο και αυτή με εμπορικές αποτυχίες της Universal, αλλά τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν από τη Παρασκευή, μέρα που βγαίνει στις αίθουσες το Get Him to the Greek (2010) του studio, συνοδευόμενο από το trailer του Scott Pilgrim vs. the World (2010) με τον Cera. To trailer παίζει διαδιχτυακά από τη Δευτέρα, όταν και έφτασε τα 100 χιλιάδες likes η σχετική σελίδα στο Facebook.

Η παραγωγή είναι βασισμένη στη σειρά από graphic novels του Bryan Lee O'Malley με ομώνυμο ήρωα, και άμα ήσουνα αρκετά υπερβολικά hipster για να πας και πέρα από το πρώτο τόμο (ή τις περισσότερες σελίδες του έστω), τότε ξέρεις πως το "the World" του τίτλου είναι η League of Ramona's Evil Ex-Boyfriends, που να τους λες boyfriends δεν είναι ακριβές και να μη τους λες είναι spoiler. Έτσι κι αλλιώς, τα μέχρι τώρα βίντεο της παραγωγής (στα οποία προστέθηκε και TV spot κατά τη διάρκεια του τελευταίου Glee) κόβουν την έκπληξη και από αυτά αλλά και από αρκετά από τα videogame-ικά manga-ικά καρτουνικά σοκ του κόμικ, και δε θα μπορούσαν να κάνουν και διαφορετικά αν ήθελαν να έχουν κάτι να πουλήσουν στο κοινό, πέρα από έναν χάρτινο hipster slacker γενικά ανήξερο, ενσαρκωμένο από έναν loser nerd γενικά αδέξιο. Spoiler δεν είναι ακριβώς ούτε το να πεις πως ο Scott Pilgrim αναμένεται να ικανοποιήσει απόλυτα τουλάχιστο το κοινό στο οποίο απευθύνεται, αφού οι ενθουσιασμένες αναφορές από τα screenings είχαν γεμίσει τα δίχτυα πριν καν ξεκινήσουν τα επαναληπτικά γυρίσματα κάπου στα τέλη του Απρίλη, και συνεχίζονται αμείωτες. Μόνο με βάση τα trailer, το να πεις ότι η ταινία είναι πατάτα που δε βλέπεται (και κυκλοφόρησε και τέτοια βρόμα την εποχή των επαναληπτικών) είναι υπερβολικό, οι περισσότερες σκηνές είναι χωρίς προσπάθεια (και ακριβώς αντίθετα από το μισο-απελπισμένο marketing) ακαταμάχητες, αλλά από την άλλη και με την ίδια βάση, βρίσκεις και πεντέξι τουλάχιστο ηθοποιούς καταλληλότερους για το πρωταγωνιστικό ρόλο, μέχρι και τον Kieran Culkin που παίζει τον Wallace Wells, τον gay roomie του Scott Pilgrim που κλέβει επιτόπου τους γκόμενους κάθε γκόμενας. Ο Edgar Wright -- που δε χάνει ευκαιρία να τονίσει πως στόχευε να είναι υπερ-cool και προσεγμένος και ο τελευταίος κομπάρσος στη ταινία, όπως στο Shaun of the Dead (2004) και όπως βλέπεις -- συνεχίζει να υπερασπίζεται τον Cera, και στα χαρακώματα έχει μπει εδώ και καιρό και ο δημιουργός του χαρακτήρα που υποτίθεται ότι τον ξέρει καλύτερα απ' όλους, όμως η αλήθεια παραμένει πως η παραγωγή ξεκίνησε πριν αρκετό καιρό, το casting είχε ολοκληρωθεί από τα τέλη του 2008 (και τα βασικότερα ονόματα από ακόμα νωρίτερα φυσικά), και αν τότε η ιδέα ενσωμάτωσης στοιχείων από Arrested Development ήταν ακόμα παιχνιδιάρικη, τώρα πια, και συγκεκριμένα κομμάτια της ειδικά, έχουν ψοφήσει από την αντιγραφή.

(to be concluded)


Previously on Movies for the Masses: The Last Exorcism (2010): Cotton trailer

3 Responses so far.

  1. Alien_Dwarf said

    Τα graphic novels τα σπάνε, και έχω τρελές απαιτήσεις απ' αυτήν την ταινία. Δεν νομίζω να απογοητεύσει ο άρχοντας Edgar Wright και τα trailers δείχνουν φανταστικά.

  2. verbal said

    Με το trailer του Scott Pilgrim vs the World να παίζει στις αίθουσες (μπροστά απ' το Get him to the Greek, που δεν έριξε τον Shrek Forever After απ' την κορυφή του box office, όπως λέγαμε), ο Edgar Wright, απευθείας απ' το δωμάτιο μοντάζ που ζει τους τελευταίους μήνες, έκανε τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια του εντελώς τελειωμένου clip, που σού δείχνει κανονικά, πώς θα φαίνεται στ' αλήθεια η μεταφορά του graphic novel, με την γραφιστικίστικη αισθητική και την βιντεογκεημίστικη να δίνουν αέρα στον τρόπο που τα boom και τα pow πετάγονται απ' τα καρέ του κόμικ στα καρέ του φιλμ, την ώρα που η απρόσμενη ένταση που είχε κάνει τον Wright hot property στο Shaun of the Dead (2004), βάζει γκάζια στη χορογραφία του vs του Scott Pilgrim με τον Lucas Lee και την κασκαντερομάδα του.

    Η αποκάλυψη έγινε στα πλαίσια των teasers που πρεμιερίστηκαν στη διάρκεια των χθεσινoβραδινών ΜTV Movie Awards, όπως θα κατάλαβες απ' την εισαγωγή του Wright, βραβεία που όπως μαντεύεις χωρίς να χρειάζεται να'χεις και κρυστάλινη μπάλα, πλέον γίνονται σχεδόν αποκλειστικά για να επιβεβαιώνουν τις υστερικές που αποθεώνουν το Twilight ουρλιάζοντας οργασμικά όταν ακούνε Pattinson. A, και πρήζοντας τον cheaplog όταν τα χώνει, όπως πιθανότατα θα κάνει αργότερα που θα σου αναλύσει τα "βραβεία" της βραδιάς, και το φιλί της Scarlett Johansson με τη βραβευόμενη για την καριέρα της, οσκαρούχου Sandra Bullock.

  3. verbal said

    15 σκουφάκια, 3 μπλουζάκια και 1 σειρά των 6 κόμιξ, του Scott Pilgrim vs the World που βγαίνει αύριο στις αίθουσες, μας έστειλε η UIP για να σε σενιάρουμε και να κυκλοφορείς σαν σωστός χιψτεράς. Για να τα κερδίσεις, ακολούθα τη συνήθη διαδικασία κλικάροντας απάνω τους, ή διαφορετικά, κατέβασε το τσουλούφι σου, πρόβαρε τη φωνή του Michael Cera και στείλε μας τα ματομπούκαλα χωρίς φακούς σου στο moviesforthemasses@gmail.com, με σχετικό subject line κατά προτίμηση.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.