Toy Story 3 (2010): Οι νέες φατσούλες

Toy Story 3 - 'New Faces' featurette
Δες/Κρύψε τον Groovin' Ken

Για τις πιο τολμηρές προβλέψεις, από τις προβολές του στη ShoWest και μετά, το τρίτο Toy Story πάει για Oscar® (και όχι απλά κινούμενου). Χωρίς να έχεις δει τη ταινία και με μια μόνο ματιά στις πρόσφατες αμερικάνικες ταμειακές λίστες, προβλέπεις και μόνος σου ότι το Tron Legacy (2010) μπορεί και να έχει κάπως κάποιες πιθανότητες να περάσει τα παιχνιδάκια της Pixar στον απολογισμό του μποξόφη για τη χρονιά, αλλά το πιο πιθανό είναι, με τη βοήθεια και του τσιμπήματος στα S3D εισιτήρια, να βρεθούν τα ατρόμητα παιχνιδάκια κάπου ανάμεσα στο Shrek 2 (2004) και στο Finding Nemo (2003), στη τριάδα των εμπορικότερων κινούμενων των εποχών και στη κορυφή της φετινής χρονιάς, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Με το φιλμ να ανοίγει σε δυο βδομάδες και έναν κάποιο παροξυσμό για τα εισιτήρια να έχει ήδη αρχίσει, η Disney ολοκληρώνει σιγά σιγά τη προώθηση που είχε ξεκινήσει, παραδοσιακά για τη Pixar, με τις προβολές του Up (2009), προώθηση το ίδιο παραδοσιακά πλούσια και σε αποσπάσματα από τη παραγωγή και σε ανεξάρτητο υλικό, προώθηση που επικεντρώνεται πια στους νέους χαρακτήρες για να ολοκληρώσει εικόνα και γούτσου γούτσου και μεγάλων φιλοδοξιών. Από το κλιπ του Ken που (προβάλλονταν ιδιωτικά αρκετό καιρό και) βγήκε στη δημοσιότητα τη προηγούμενη βδομάδα, το κυριότερο (εκτός από τη κυριότητα και του χαρακτήρα) που κρατάς είναι η φανερή.. εκτέλεσή του από τη Mattel, που κάποτε προστάτευε τις Barbie της αρκετά για να απαγορεύει ρητά να εμφανιστούν στο Toy Story (1995). Από το κλιπ με τα υπόλοιπα κουκλάκια, σημαντικότερη είναι αυτή η αθανασία τους που ποτίζει τις περιγραφές, αθανασία που περιμένει βέβαια τις πιο προσεγμένες δουλειές, και αθανασία που γεννάει δολάρια όσο.. ζει, όπως ξέρει καλά το studio του πόντικα (που για παράδειγμα έβγαλε μακροπρόθεσμα περισσότερα από το μιούζικαλ του Βασιλιά των Λονταριών (1994), παρά από την εκμετάλλευση του φιλμ).


Previously on Movies for the Masses: Dinner for Schmucks (2010): Trailer ηλιθίων

5 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Τα βίντεο είναι λίγο πιο βαριά στο φόρτωμα απ' ότι συνήθως, αλλά είπα να μη πειράξω το πρωτότυπο encoding της Disney. Αν πατήσεις το pause και τ' αφήσεις να φορτώσουν κανά λεπτό, θα παίζουν πιο χαλαρά.

  2. cheaptalk said

    O Ken είναι χωρισμένος εδώ και κάτι χρόνια βέβαια, αλλά η Mattel ανακοίνωσε πως τα ξαναβρίσκει με τη Barbie με την ευκαιρία της ταινίας. Φωνή του δανείζει ο Michael Keaton.

  3. cheaptalk said

    Τελικά τα ~4Mbps του encoding της Disney μάλλον ήταν πολλά, οπότε τα έριξα στα ~2Mbps, ακόμα διπλά από τα συνηθισμένα μας αλλά πιο ελαφρά στο κατέβασμα. Για HD

    Groovin' with Ken: 480p | 720p | 1080p
    New Faces: 480p | 720p | 1080p

  4. cheaptalk said

    Με αρκετό οικογενειακό ανταγωνισμό, κυρίως από το Karate Kid (2010) που διέλυσε το προηγούμενο σ/κ κάθε πρόβλεψη για την απήχησή του και συνέχισε και όλη τη βδομάδα, το Toy Story 3 (2010) έκανε στην Αμερική το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα του φετινού καλοκαιριού και το δεύτερο μεγαλύτερο των εποχών για κινούμενο, παρολαυτά αυτή ακριβώς η δευτερότητά του δε φάνταζε και τόσο πιθανή μέχρι τη προηγούμενη βδομάδα, και έτσι μπορείς να πεις ότι τα φορτηγά με τα κιβώτια με τις σαμπάνιες θα είναι ελαφρά περιορισμένα στο κάστρο της Σταχτομπούτας απόψε. Τα παιχνιδάκια της Disney/Pixar, με εξαιρετική βαθμολόγηση και από κριτική και από κοινό, και με τη βοήθεια των κατακόκκινων από το τσίμπημα πια S3D εισιτηρίων, ήδη έχουν αφήσει δεκάδες εκατομμύρια πίσω κάθε άνοιγμα των studio, και πάνε για τουλάχιστο $350M τελικών εισπράξεων και τη πρώτη θέση του μποξόφη για όλη τη χρονιά, όμως αν είχες καμιά κρυφή ελπίδα να περάσουν τον Shrek 2 (2004) στη κορφή των πιο εμπορικών animated, μάλλον θα πρέπει να τη παρατάς σιγά σιγά.

    Παρατημένες ήταν εδώ και καιρό οι ελπίδες της Warner για ελαχιστότατα αξιοπρεπές άνοιγμα του Jonah Hex (2010) και το φιλμ παραχώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ($5M) και ένα από τους χειρότερους μέσους όρους ανά οθόνη για τόσο ευρύ άνοιγμα. Μαζί παραχώθηκαν και όσες ακτίνες εισπρακτικού άστρου της Megan Fox δεν είχε ανασκολοπίσει το Jennifer's Body (2009), καλά νέα άμα περιμένεις, όπως όλοι μας, τις πρώτες ολόγυμνες εμφανίσεις στο πανί της πρώην σταρ των Transformers. Λόγους για να γιορτάζει έχει γενικότερα και η ανεξάρτητη διανομή, αφού το Cyrus (2010) επισημοποίησε, με $180 χιλιάδες σε 4 μόνο θέατρα, το αναθάρρημα των ανεξάρτητων παραγωγών που διαφαίνονταν από τον Μάη, προγραμματισμένα από το χειμώνα και το Sundance ακόμη.

  5. cheaptalk said

    Για την ιστορία, παρά τις κόντρες με το Μουντιάλ και κάτι περιφερειακές βλαχιές, το Toy Story 3 έγινε το πιο αγαπημένο κινούμενο των εποχών, ξεπερνώντας τα $920 εκατομμύρια σε εισπράξεις στον πλανήτη. Αν όχι τιποτάλλο, αυτές οι εισπράξεις είναι μαρτυρία για τη τεραστιότητα αυτού του τέρατος που το λένε Pixar και επιμένει (ή επέμενε μέχρι την εξαγορά της από τη Disney) να μη βγάζει sequels για "εύκολες" υπεραρπαχτές. Στην Αμερική, το φιλμ πέρασε τα $400 εκατομμύρια, αλλά την ίδια βδομάδα που έπεφτε από το τοπ 10, οπότε τα σκήπτρα του Shrek 2 δεν είναι πια υπό αμφισβήτηση εκεί, αν ήταν ποτέ.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.