The Devil Inside (2012): Ακατάλληλο trailer

The Devil Inside - Redband Trailer
Δες/Κρύψε το κατάλληλο trailer

Αν πιστεύεις πως οι κακές επιδόσεις των αμερικάνικων ταμείων και η γενικότερη οικονομική εξαθλίωση του πλανήτη, αναγκάσανε τη Paramount να ξεκινάει τη χρονιά με εξορκισμό, μπορεί να μην έχεις και τόσο άδικο, στη πραγματικότητα όλα τα χολιγουντιανά στούντιο κάνουν πια παραγωγές με μικρο-προϋπολογισμούς, και το Devil Inside (2012), που ανακοινώνει την έξοδό του στις 6 Ιανουαρίου με κοκκινοκόρδελο τρέιλερ, είναι μια από αυτές.

Η παραγωγή βέβαια είχε ξεκινήσει τη προώθησή της τον Οκτώβριο, με κατάλληλο για.. κατάλληλες ηλικίες τρέιλερ πριν το Paranormal Activity 3 (2011), κίνηση αρκετή για να καταλάβεις πως οι μικρο-προϋπολογισμοί εξακολουθούν να στοχεύουνε σε μεγα-εισπράξεις, χρησιμοποιώντας την ακόμα ισχυρή ψευδαίσθηση του ερασιτεχνικού footage. Με το Paranormal Activity (2007) η Paramount είχε διδάξει πως να αρμέγεις την ευπιστία του κοινού, να κάνεις τους θεατές να πιστέψουνε στην αυθεντικότητα της εμπειρίας που θα ζήσουνε αντί στην αυθεντικότητα του υλικού, αλλά πια προτιμάει κι αυτή την πολύ λιγότερο ύπουλη πρακτική του να σε ενθαρρύνει απλά να το πιστέψεις λιγάκι, μπας και το ζήσεις πιο έντονα. Με άλλα λόγια, η προώθηση σου κλείνει το μάτι σε στιλ Fourth Kind (2009), ομολογεί πως χόρτασες από παπάρα που σε εξαπατούσε, και σε βάζει συνένοχο, υποκρίνεται πραγματικά γεγονότα όσο υποκρίνεσαι κι εσύ ότι βλέπεις τέτοια, "Found, baby!" έλεγε ο Bob Weinstein για τις σκηνές του Apollo 18 (2011), συντηρώντας στη πλάκα το ότι και καλά δε χρησιμοποίησε ηθοποιούς. Όπως γνωρίζει καλύτερα απ' όλους το Βατικανό, που ξεκίνησε στον 21ο αιώνα τα σεμινάρια εξορκισμών που χρησιμοποίησε κινηματογραφικά το Rite (2011), η αναστολή σκεπτισμού είναι πιο εύκολη όταν.. πιστεύεις σε κάτι τέτοια και την εξασκείς τη πίστη σου, πολύ λιγότεροι άνθρωποι κυνηγάνε στη πράξη εξωγήινους και φαντάσματα απ' όσους τρέμουνε ακόμα σατανάδες και δαίμονες, και έτσι ο Διάολος επαναματαεξετάζει αυτό το τελευταίο και πιο προσφιλές απ' όλα θέμα, το "σούπερ βαθύ" σύμφωνα με τον σεναριογράφο και.. παραγωγό του, Matthew Peterman. Ο Peterman διάλεξε για σκηνοθέτη τον William Brent Bell, που είχε εξετάσει και το σούπερ βαθύ θέμα βιντεοπαιχνιδιού που ζωντανεύει στο Stay Alive (2006), και έτσι η ταινία χλωμό να πλατσουρίσει πιο μακριά από την επιφάνεια του να σερβίρει τις σκηνές της (κυριολεκτικά) χωρίς μεϊκάπ, όπως καταλαβαίνεις. Peterman και Bell πάντως σου βγάζουνε περισσότερη ντοκιμενταρίστικη διάθεση από τη δαιμονισμένα σχιζοφρενική του Rite, ήδη σε σχετικά γκουγκλίσματα μπορεί και να μάθεις ότι το Βατικανό όντως.. επιδοκιμάζει ταινίες ας πούμε, παρόλο που θα προτιμούσες γι' αλλαγή, βάσιμα από την (πρώτη) αφίσα, καμιά εξέταση της βουλιμίας, να άκουγες τη "Maria Rossi" να εξομολογείται στη "πραγματική" κασέτα, ότι οι τρεις είναι νεκροί γιατί τους έφαγε.



Previously on Movies for the Masses: 21 Jump Street (2012): Ιερόσυλο trailer

4 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Η Paramount ήτανε φυσικά η πρώτη που ξεκίνησε τα microbudgets, τα οποία υιοθέτησαν φυσικά με περισσότερο ενθουσιασμό τα μικρότερα στούντιο. Εποχές Paranormal Activity είχαμε γράψει πολλές φορές και αναλυτικά ότι το στούντιο, έχοντας για πρότυπο την αυθεντική αντίδραση του κοινού στο [REC], φύτευε παρόμοιες faux αντιδράσεις στα δίχτυα για κάνα χρόνο, και όχι μόνο στην Αμερική, τα περιβόητα πια Village-o-σχόλια τότε ξεκινήσανε. Περισσότερα για τους εξορκισμούς και το Βατικανό, μπορεί να βρει κανένας ψάχνοντας στα links του κειμένου, στις Μάζες γενικότερα, και σε όλο το δίχτυο, το έχουμε υπερεξαντλήσει το θέμα νομίζω, και όχι μόνο εμείς.

    Όποιος έχει προβλήματα με τα βίντεο, του κατεβαίνουνε αργά, ας ξαναδοκιμάσει το πρωί. Άμα του κατεβαίνουνε γρήγορα το πρωί, τότε τα παράπονα στον ISP. Άμα δε του κατεβαίνουνε γρήγορα το πρωί, τότε.. πάλι τα παράπονα στον ISP, το πρωί, που κοιμάται η Αμερική, οι ταχύτητες είναι πολύ μεγαλύτερες για όλους στη γενική περίπτωση. Οι Μάζες δεν είναι YouTube, και όχι μόνο από μια σκοπιά.

  2. cheaptalk said

    Το redband trailer βγήκε Χριστούγεννα, σε μια από αυτές τις μικρότερες σελίδες που σταμπάρουνε τα τρέιλερ σα γελάδια και χειρότερα από κάτι μεγάλες που κάνουνε την ίδια δουλειά (και είναι όλες ακατανόμαστες στις Μάσες). Εδώ και καναδυο μέρες το διαθέτει και η Paramount, σε.. σούπερ HD (για διχτυακά δεδομένα): 480p, 720p, 1080p

  3. Anonymous said

    Το έκτο "F" του cinemascore στην ιστορία. Εύγε :D

  4. cheaptalk said

    Παρά το F στο cinemascore (που δε λέει και τόσα πολλά μιας και το κοινό σιχαίνεται τα απότομα κλεισίματα ακόμα κι αν βλέπει το No Country for Old Men), το καλό (και γενικά καθαρό) μάρκετινγκ της Paramount έφερε τη ταινία να μαζεύει κοντά στα $34 εκατομμύρια στην Αμερική, στο πρώτο της σαββατοκύριακο εξόδου.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.