The Chronicles of Narnia:Prince Caspian (2008): Trailer #3


Με τον Iron Man (2008) να ανοίγει επίσημα την Πρωτομαγιά (i.e. Πέμπτη) ακόμα και στην Αμερική, μέσα σε καλές κριτικές και προβλέψεις για franchise-building εισπράξεις ($80-100 μύρια), ανοίγοντας και τον πιθανά μεγαλύτερο Μάη στην ιστορία του Hollywood, η Disney παρουσίασε τη προηγούμενη βδομάδα το τρίτο και (μάλλον) τελευταίο τιζεροτρέιλερ για τη δεύτερη ταινία της βασισμένη στα βιβλία της Νάρνια του C. S. Lewis.

Σχεδόν σίγουρα η δεύτερη μεγαλύτερη του μήνα και του καλοκαιριού, μετά τον τέταρτο Indiana Jones, η παραγωγή κράτησε μέχρι τώρα χαμηλό προφίλ, ψάχνοντας περισσότερο το οικογενειακό κοινό, και συναντώντας την αδιαφορία των geeks σε όσες τους μαζώξεις παρευρέθηκε. Βέβαια, σε σύγκριση με την κυριολεκτικά ανύπαρκτη για μήνες ολόκληρους προώθηση των τρίτων Πειρατών της Καραϊβικής, η ποντικοεταιρία βάραγε νταούλια φέτος για τον Πρίγκηπα Κασπιανό, και έτσι κι αλλιώς περνάει σε μαζικότερους στόχους πια, όπως παρατηρείς στο βίντεο, με σκοτεινιάρικο τόνο και έμφαση στα (από το μυθιστόρημα ακόμα, περισσότερα) ανθρωπόμορφα πλάσματα της φαντασίας του συγγραφέα που ανακάλυψε τον Χριστιανισμό στα τριάντα του. Ακόμα και να βλέπεις τίποτα να σε ενθουσιάζει το αφήνω ασχολίαστο, σίγουρα πάντως η πιο συμμαζεμένη και οικονομικά παραγωγή, δύσκολα θα ξεπεράσει την αφελή αθλιότητα του Λιονταριού, της Μάγισσας και της Ντουλάπας. Από κει και πέρα το μέλλον της σειράς είναι αβέβαιο, και το μόνο με το οποίο ασχολούνται (σε βαθμό σκοτωμού ως συνήθως) τα διαδίχτυα, εδώ και κάνα μήνα που άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη ότι θα καταλήξει σε τριλογία, και όχι εφταλογία, όπως φαίνονταν πριν τα Χριστούγεννα. Απόφαση που, από μακριά, μοιάζει λογική, μιας και η Walden (στη συμπαραγωγή) όχι μόνο έχει πια πατρειοθρησκειοοικογενειακό εταίρο τον Murdoch (και τη Fox) αλλά στοχεύει και στο κοινό της Disney. Ενώ τα χρόνια έξω από τη Ντουλάπα μπορεί να περνάνε αργά, όμως στον πραγματικό κόσμο περνάνε τόσο γρήγορα όσο στη Νάρνια, με αποτέλεσμα οι "πιτσιρικάδες" του 2005 να έχουν εικοσαρίσει -- ο 27χρονος Ben Barnes που σηκώνει όλη τη καμπάνια αυτή τη φορά, θα κάψει καμιά παραπάνω εφηβική καρδιά, θα "καεί" στο τέλος του φιλμ, και τα παιδάκια που πλακώνονται με τα άλλα που υποστηρίζουν τον Harry Potter, θα περιμένουν πάλι την οικογένεια Pevensie (και όχι κάνα μαντραχαλά με ψεύτικα σπυράκια) στην επόμενη περιπέτεια.


One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Με $55 εκατομμύρια εισπράξεις, ο Πρίγκηπας Κασπιανός (2008) έριξε τον Iron Man (2008) από τη πρώτη θέση του αμερικάνικου μποξόφη, χωρίς να επιβεβαιώσει τις τραβηγμένες προβλέψεις για ανοίγματα μαμούθ. Πολλά γράφτηκαν, η σκοτεινιάρικη προδιάθεση (που έκανε αρκετούς να αναρωτιούνται πως πήρε δείκτη καταλληλότητας PG) μπορεί να έβλαψε αλλά μπορεί και να έσωσε τελικά το φιλμ, ο κεντρικός ήρωας δεν αφορούσε κανέναν, η προώθηση στις χριστιανικές ομάδες ήταν αυτή τη φορά υποτονική, η συνέχεια τις καθημερινές δείχνει καλύτερη πορεία από το πρώτο μέρος, το γεγονός είναι ότι η παραγωγή συνέχιζε μια παπαριά και μισή και τα περισσότερα που της καταλογίζουν για αδυναμίες επιδιώχθηκαν συνειδητά (και μάλλον σοφά). Κατά τα άλλα ο Robert Downey Jr. και η παρέα του τσίμπησαν ακόμα $31,8 μύρια στη τρίτη τους βδομάδα στα ταμεία και πολύ δύσκολα πια θα τους πάρει κανείς τη δεύτερη θέση της κινηματογραφικής παραλίας, πίσω από τον τέταρτο Indiana Jones που ανοίγει από σήμερα σε όλο τον πλανήτη, μέσα σε ευρύτατο αλλά όχι και τρελό ενδιαφέρον.

    Στην Αθήνα, το αδιάφορο What Happens in Vegas... (2008) εκτός από τον λουτρακιόβιο verbal βρήκαν ενδιαφέρον και 22700 άλλοι τζογαδόροι, ενώ οι Αϊ Φορ (2008) στην τέταρτη βδομάδα της θητείας τους μάζεψαν κάτι παραπάνω (19+ χιλιάδες) από όσα η Ψυχραιμία (2007) στη πρώτη της, ρίχνοντας διπλό σκορ ακόμα και στον Σιδερένιο Άνθρωπο. Στον Ζέφυρο, το Jar City (2006) έσκισε σύμφωνα με τον Καζιάνη (μετακομίζοντας στο ΑΣΤΥ για τη 2η βδομάδα του), και αναμενόμενα σύμφωνα με τους περισσότερους ντόπιους κριτικούς που το 'χαν βγάλει ταινία της βδομάδας.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.